A Volume Tincsek Pozicionálása

A Volume Tincsek Pozicionálása

A Volume Tincsek Pozicionálása.

Gondolj most a kedvenc vendégedre. Képzeld el a pilláit…

Mit látsz most magad előtt???

Ha azt látod amit én, akkor külső/belső pillazugban sok-sok természetes pillaszálban bővelkedő szemet látok magam előtt. Legyezőszerűen elhelyezkedő pillái merőlegesek a szemhéjára, mindenhol egyenesen előre nőnek a természetes szálak, persze a szemhéjhoz viszonyítva …

A pozícionálási irány megint olyan egyszerű, mint a faék! Bár az ilyen vendégből van a legkevesebb, na persze pont ezért ők a kedvenceink és mindig jó emlékeztetők, milyen céllal kezdjünk a munkánkba. Milyen végeredmény a cél.

Legyezőszerű, tehát framevonala egy félkört fog leírni…maga a természet így alkotta meg a természetes szempillaállományt, alapesetben tehát ugyanezt a sémát fogjuk követni, csupán ráerősítünk.

Fontos kihangsúlyozni, hogy lehetnek STÍLUSBAN eltérések, de nem minőségben!

Belső szemzúgból indulva közép/kétharmadig a legtöbben a szemhéjra merőlegesen applikálnak, míg onnan van, akinek a stílusa inkább már innen kicsit kifelé forgatja a szálakat/tincseket, míg vagyunk akik végig kitartunk a merőleges applikálás mellett. Én például a kiforgatást igen ritkán alkalmazom. De, mint írtam, stílusban számtalan eltéréssel találkozhatunk. Ugyanis a szakmánk egyik szépsége, hogy az alkotó egyéni szépségideáljait valósíthatja meg, majd pedig kialakult stílusa köré gyűjtheti az ezen szépérzékkel azonosuló vendégkörét. Mivel sokan, sokfélék vagyunk ezért is lehetséges, hogy a vendég is több szempillásnál megfordul míg megtalálja a számára olybá tökéletest, aki nem csak tartósan, de az ő szemének is szépen dolgozik.

Maga a pozícionálási irány tehát nekem:

Belső szemzug: orrtőre és szemhéjra merőleges majd orrhegyhez tartó az irány, utána (középrészen) egyenesen előre, majd a külső szemzug felé fültőhöz irányzékolva, míg külső szemzug újra merőleges a szemhéjra. Utóbbi a belső szemzugba applikált pillákkal egy vonalba kerül ilyenkor.

A szemzugokban ez a merőlegesség különösen fontos szerintem, mikor kevés természetes szállal érkezik a vendég, ilyenkor ugyanis imitálnunk kell, amire leginkább a volume tincsek a megoldás és a megfelelő pozícionálás.

Eddig a tincs irányát néztük, ellenben nem elhanyagolható mindez mellett magának a tincsnek a természetes pillára való illesztése. Ugyanis tartósság és pozícionálás szempontjából ezek okozzák a legtöbb fejfájást a szempilla stylistoknak. Mivel minden lépés szorosan összefügg mindennel, ezért a korábban az ágyról írt posztom jelentősége itt is kiemelkedő. A megfelelő rálátás hiánya elsősorban az illesztéseken mutatkozik meg.

A párhuzamos illesztés a természetes szempilla és a műszempilla/műszempilla tincs tövének szoros összefekvését jelenti. (Függetlenül attól. hogy alá/fölé/mellé applikáltál.) Erről a témáról is azért nem lehet túl sokat beszélni, mert 10-ből 8 pillás ezzel szenved meg a legjobban. Sokan vannak abban a téveszmében, hogy a túlzásba vitt ragasztó mennyiséggel minden meg van oldva, de ez nincs így. Helyesen dolgozó szempillastylist ugyanis alig látható ragasztómennyiséggel dolgozik. Ezt azért teheti meg, mert a ragasztó helye és mennyisége amennyiben hibátlan párhuzamos illesztést hoz létre, azonnal létrehozza az ideális összetapadást. Igen akkor is, mikor kis mennyiségű ragasztóval dolgozunk. Ami nem csak esztétikus, de egészségesebb a természetes pillaállományra nézve, megspórol rengeteg bosszantó összetapadást, és szép, természetes hatás érhető el általa. Nem, a megfelelő mennyiségű ragasztónak hátránya nincs, csak előnye 😊

A láthatatlan illesztés mellett az ideális mennyiségű ragasztó tehát azonnal köt is (ekkor pl nem forognak el a túl sok ragasztón a szálaid) ami segíti a pozícionálásod is. Jómagam egyébként mindig is gonosz dolognak tartottam mikor a kezdőket lassú ragasztókkal tanította valaki. Szegény ugyanis végre odateszi jól azt a szempillát, az meg még 20 percig pörög-forog neki a természetes szempillán?! Én mindenkinek gyors ragasztót javasoltam mindig 😊

 

Tehát a célunk az lenne, hogy helyesen felvegyük a pillaszálat/volumetincset, majd helyesen beragasztózzuk, megtaláljuk honnan és milyen pozícionálási irányba applikáljuk fel és már kész is a dolog 😊 ezt ismételjük meg naponta néhány százszor és ezerszer és már boldog tulajdonosai is vagyunk egy szuper vendégkörnek 😊

 

Nem is hangzik nehéznek, ugye?!

Azért biztosan szívesen fogadtok még az írásaimból a jövőben is a témában 😊